AnnaPanni gluténmentes KENYÉRLISZT 5kg (OÉTI:7401/2010)

Annapanna  kenyér liszt keverék felhasználási javaslat: élesztős tészták. (Kenyér, zsemle, pizza, pogácsa, bukta, kuglóf, fánk, lángos, stb.)
AnnaPanni gluténmentes KENYÉRLISZT 5kg (OÉTI:7401/2010)

9 065 Ft/db
egységár: 1 813 Ft/kg

raktáron
Kosárba
További információk...

AnnaPanni gluténmentes KENYÉRLISZT 5kg (OÉTI:7401/2010) további információk

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Mit érdemes tudni a lisztről?
Az AnnaPanni KENYÉR liszt (más név alatt) egy angliai versenyen díjat nyert 2013 év elején.

Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica. A kenyérliszt élesztőt tartalmaz.

Mit lehet készíteni a kenyérlisztből?
Elsősorban kenyeret, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle, arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa).

Kell élesztő a kenyérlisztből készült tésztákba?
Nem. A gluténmentes lisztkeverékek között különlegességnek számít, hogy az AnnaPanni kenyér lisztkeverékben van élesztő. Ez jelentősen megkönnyíti az élesztős tészták elkészítését. Például kenyér sütése esetében csak vizet, kis olajat és sót kell hozzáadni és jól elkeverni. Nincs többé gond az élesztő változó minőségével. A keverékhez adott jó minőségű élesztő garantálja, hogy a kenyérfélék, sütemények mindig jól sikerülnek.

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 4 g/100 g. (A késztermékben kb. 2,5g/100g). Ez a napi rostszükséglet kb. 20%-át biztosítja pl. 20 dkg kenyér elfogyasztása esetén. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010)

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Mi az az E491?
Ez az emulgeátor: szorbit monosztearát. Növényi alapú. Nem allergén.

Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.

A lisztkeverék nagyon jól lehet vele dolgozni,  mivel nem csak kenyérhez javalot , hanem különbféle kelt tésztás jelegű készítményekhez is.

Összetevők:

rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), só, emulgeátor (E491).

Átlagos tápérték és energiatartalom 100g termékben: Energia: 1389 kJ, Zsír: 0,6 g, 

Telített zsírsavak: 0,3 g, Szénhidrát: 74,5 g, Cukor: 0,8 g, Fehérje: 6,1 g, élelmi rost: 4 g, Só: 1,3 g.

A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!