AnnaPanni gluténmentes KOVÁSZOS lisztkeverék 1kg (OÉTI: 7401/2010)

 Anna panni kovászos kenyérliszt különleges lisztkeverék az AnnaPannitól. Felhasználási javaslat: élesztős tészták (kenyér, zsemle, pizza stb.) készítéséhez.
AnnaPanni gluténmentes KOVÁSZOS lisztkeverék 1kg (OÉTI: 7401/2010)

2 255 Ft/db

raktáron
Kosárba
További információk...

AnnaPanni gluténmentes KOVÁSZOS lisztkeverék 1kg (OÉTI: 7401/2010) további információk

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK

Van valamilyen allergén a kovászos lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica. A kenyérliszt kovászt és élesztőt tartalmaz.

Mit lehet készíteni a kovászos lisztkeverékből?
Elsősorban kenyeret, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle, arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága.

Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.

Kell élesztő a kovászos kenyérlisztből készült tésztákba?
Nem. A gluténmentes lisztkeverékek között különlegességnek számít, hogy az AnnaPanni kovászos lisztkeverékben van kovász és élesztő. Ez jelentősen megkönnyíti az élesztős tészták elkészítését. Például kenyér sütése esetében csak vizet, kis olajat és sót kell hozzáadni és jól elkeverni. Nincs többé gond az élesztő változó minőségével. A keverékhez adott jó minőségű kovász és élesztő garantálja, hogy a kenyérfélék, sütemények mindig jól sikerülnek.

Milyen típusú kovászt tartalmaz a kovászos lisztkeverék?
Rizsliszt alapú devitalizált kovászt, ami egy inaktív szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. A kovásztól nagymértékben javul a tészta megmunkálhatósága, a késztermék íze, illata, eltarthatósága.

Van a kovászos lisztkeverékben hozzáadott só?
Nincs. Az AnnaPanni KENYÉR liszthez képest kétszeres hozzáadott sómennyiség ajánlott.

Van különbség az AnnaPanni kenyérliszt és a kovászos lisztkeverék elkészítésében?
Nincs, ugyanúgy kell elkészíteni.

Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 3,6 g/100 g. Ez a napi rostszükséglet kb. 20%-át biztosítja pl. 20 dkg kenyér elfogyasztása esetén. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.

Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010) (TANUSÍTVÁNY)

Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.

Mi az az E491?
Ez az emulgeátor: szorbit monosztearát. Növényi alapú. Nem allergén.

Hogyan kell tárolni a kovászos lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.

Az Anna panni kovászos  lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica. A kenyérliszt kovászt és élesztőt tartalmaz.Elsősorban kenyeret, de bármilyen élesztős tészta elkészíthető belőle, arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni liszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa). Továbbá nem minden recepthez illik a kovász különleges ízvilága.Rizsliszt alapú devitalizált kovászt, ami egy inaktív szárított kovász. Ez azt jelenti, hogy nincs szükség érési időre, hiszen nem tartalmaz (már) élő organizmust. A kovásztól nagymértékben javul a tészta megmunkálhatósága, a késztermék íze, illata, eltarthatósága.

A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.

 

Összetevők:

Rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, dextróz, élesztő, kovász, növényi rost (psyllium), sűrítőanyag (E464), emulgeátor (E491).

Átlagos tápérték és energiatartalom 100g termékben:
Energia: 1423 kJ (340 kcal)
Zsír: 0,7g
Telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 75,9g
Cukor: 1,8g
Fehérje: 6,3g
élelmi rost: 3,6g
Só: 0g

A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!