Gluténmentes termékek

Gluténmentes termékek, liszt, tészta és kenyér lisztérzékeny diétát követők részére. Újdonságok, Akciók és mindig jó ár a webáruházban.

A gluténmentes termékek olyan emberek számára készülnek, akiknek a glutén intoleranciájuk van, azaz nem tolerálják a gabonafélékben található glutént. A glutén egy fehérje, amely a búzában, a rozsban, az árpában és a zabban található. Sok készétel, pékáru és élelmiszer alapanyaga. A gluténintolerancia, vagy más néven celiakia, autoimmun betegség, amelynek során a szervezet a saját szöveteit támadja meg, amikor gluténnel érintkezik. A gluténmentes termékek segítenek azoknak az embereknek, akiknek a gluténintoleranciájuk van, hogy élvezhessék az ételeket.

Bár a gluténmentes termékek főként a celiakiás emberek számára készülnek, egyre népszerűbbek azoknál is, akiknek nincs gluténintoleranciája, mivel egyre több ember úgy érzi, hogy a gluténmentes étrend segíthet csökkenteni az emésztési problémákat, vagy javítani a bőr állapotát. Bár a gluténmentes termékek hasznosak lehetnek, fontos megjegyezni, hogy a gluténmentes étrend nem feltétlenül egészségesebb, mint a gluténben gazdag étrend, és ha nincs gluténintoleranciája, akkor nincs feltétlenül szüksége gluténmentes termékek fogyasztására.