Szafi termék csoport egyik tagja. Könnyen és gyorsan elkészíthető belőle gluténtentes kenyér. Egy szelet kenyér is nagy energia tartalomal rendelkezik, mivel lassan felszivodó lisztből készül.
Ropogós héjú illatos házi cipó recept
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
- 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
- 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
- 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
- 300 g langyos víz
- ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok
Elkészítés:
- A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
- 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
- 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
- Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
- Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
Összetevők:
Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)