Laktózmentes termékek

A tejcukrot vagyis a laktózt a laktáz nevű enzim alakítja át vékonybelünkben egyszerű cukrokká: glükózzá és galaktózzá.
Ha ez az enzim hiányzik szervezetünkből, akkor laktóz intoleranciáról beszélünk.
A laktózérzékeny egyénnek kerülnie kell a tejtermékeket, mert ezek hasmenést felfúvódást, puffadást, görcsöket eredményezhetnek.
Manapság már nagyon sokféle lehetőség kínálkozik a tej illetve tejtermékek helyettesítésére.
Rizsital, szójaital vagy kókuszkrém vízzel való hígításával is nyerhetünk nagyszerű tejpótlót.
Tejszínt, illetve a vajat is helyettesíthetjük növényi alapanyagú termékekkel. (pl: kókuszkrém, zabkrém)
Tejtermékeket nem fogyasztóknak oda kell figyelniük olyan vitaminok illetve ásványi anyagok megfelelő pótlására, amik a tejben megtalálhatóak.
Más élelmiszerekből vigyék be a szükséges mennyiségeket (pl. tengeri halak), vagy diétájuk alatt főként kalcium-ot és D-vitamin-t tartalmazó táplálékkiegészítők adása javasolt.
Webáruházunkban számtalan terméket talál a laktózmentes diéta kialakításához.