Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Piskótatekercs hozzávalók: 4db tojás, 4 evőkanáll Anna Panni Piskótaliszt, 4 evőkanál cukor, 1 kávéskanál sütőpor, 8 evőkanál baracklekvár.
Elkészítés: válasszk szét a négy tojást, robotgéppel verjük kemény habbá a tojásfehérjét és a cukrot. Ezután dolgozzuk bele a tojássárgáját, majd lassú mozdulatokkal keverjük bele kanállal a sütőporos lisztet.
25*40 cm tepsibe vágjunk sütőpapírt és kenjük meg olajjal, majd egyengessük el benne a piskótatésztát. Előmelegített sütőben, 150C fokon készre sütjük, tűpróbáig. Még frissen húzzuk le róla a sütőpapírt. Ha kihűlt kenjük meg baracklekvárral és tekerjük fel.
GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK
Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica.
Mit lehet készíteni a Piskótalisztből?
Elsősorban piskóta tésztás süteményekhez ajánljuk, (Képviselőfánk, Rafaello, Trüffel massza, Souffle stb.) de más tészták is elkészíthető belőle (akár palacsinta is), arra kell figyelni, hogy az piskótaliszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa).
Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen, de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.
Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 3 g/100 g. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.
Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010)
Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.
Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.
Van valamilyen allergén a lisztkeverékben?
Nincs. A lisztkeverék pl. nem tartalmazza a következő allergéneket: glutén, tej, tojás, szója, lupin (csillagfürt), kukorica.
Mit lehet készíteni a Piskótalisztből?
Elsősorban piskóta tésztás süteményekhez ajánljuk, (Képviselőfánk, Rafaello, Trüffel massza, Souffle stb.) de más tészták is elkészíthető belőle (akár palacsinta is), arra kell figyelni, hogy az piskótaliszt több folyadékot vesz fel, mint más lisztek a hozzáadott kiváló minőségű psyllium rost miatt (indiai útifű korpa).
Lehet a búzalisztes receptek alapján sütni AnnaPanni lisztből?
Igen, de a búzalisztes receptek alkalmazásakor arra kell figyelni, hogy az AnnaPanni lisztek sokkal több folyadékot vesznek fel, mint a búzaliszt.
Van a lisztekben rost?
Az AnnaPanni lisztkeverékek élelmi rost tartalma viszonylag magas: 3 g/100 g. Az indiai útifű gyógynövény (psyllium), maghéja az egyik legjobb természetes rostforrás.
Megmérték a lisztek gluténtartalmát?
Igen. A keverékeket megvizsgálta egy magyarországi akkreditált laboratórium. Az AnnaPanni KENYÉR lisztkeverékben 5 mg/kg mérési érzékenység esetén nem mutatható ki glutén. (Vizsgálati módszer: ELISA, Ridascreen Fast Gliadin R 7002) (OÉTI notifikációs szám: 7401/2010)
Miből készült az E464?
Cellulózból. Ez a sűrítőanyag. Nem allergén.
Hogyan kell tárolni a lisztet?
A tasakot jó le kell zárni, és hűvös száraz helyen kell tárolni.
Összetevők:
rizsliszt, burgonyakeményítő, burgonyapehely, növényi rost(psyllium), sűrítőanyag(E464).
Átlagos tápérték és energiatartalom 100g termékben:
Energia: 1420kJ
Zsír: 0,4g
Telített zsírsavak: 0,3g
Szénhidrát: 78g
Cukor: 1,3g
Fehérje: 4,7g
élelmi rost: 3g
Só: 0g