Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Elkészítés:
Késes aprítóban daráljuk apróra a répát, petrezselyem levelet (és friss fokhagyma esetén a fokhagyma gerezdeket).
Ezután keverjük össze a vízzel, citromlével, végül a Szafi Free vegán proteines növényi fasírt alapporral.
Pihentessük 15 percig.
Pihentetés után osszuk a masszát 9 db egyenlő részre, és nedves kézzel formázzunk belőlük kis fasírt korongokat, vagy golyókat.
Melegítsük fel az olajat, majd a hőmérsékletet lejjebb véve (elektromos tűzhelyen 9-ről 7-re) egy adagban, oldalanként 2,5 - 2,5 percig süssük a fasírtokat.
Végül szedjük ki papírtörlőre a fasírtokat és hagyjuk kihűlni.
Felhasználási javaslat
Répás növényi fasírt recept
Hozzávalók:
100 g Szafi Free Vegán PROTEINES növényi fasírt alappor
1 g fokhagymapor (vagy 2 gerezd fokhagyma)
65 g aprított (vagy reszelt) répa
5 g friss aprított petrezselyemlevél
10 g citromlé
80 g víz
Sütéshez: kókuszolaj
Összetevők:
hajdinaliszt, rizscsíra-fehérje (18%), tápiókakeményítő, kölesliszt, bambuszrost, útifűmaghéj-liszt, szárított vöröshagyma, étkezési só, piros fűszerpaprika, curry fűszerkeverék (kurkuma, koriander, görögszéna mag, sárgarépa, étkezési só, gyömbér, mustármag, római kömény, cayenne bors), petrezselyem, feketebors, zsálya, kakukkfű, oregánó, rozmaring, szerecsendió virág, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát (szódabikarbóna), savanyúságot szabályozó anyag: citromsav.
Átlagos tápérték 100 g fasírt alapporban
Energia: 1471 kJ / 348 kcal
Zsír: 3,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,8 g
Szénhidrát: 54 g
- amelyből cukrok: 2,5 g
Rost: 9,7 g
Fehérje: 21 g
Só: 2,21 g