A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort is. Nyomelemei közül a vas, mangán és cink kiemelendő.
Felhasználási javaslat:
Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle.
Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Fogyasztása diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott!
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 2608 Kj
623 kcal
Fehérje 21,4g g
Zsír 54,1 g
telített zsírsav 4,22 g
Szénhidrát 10 g
cukor 6,9 g
Rost 10,7 g