Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Különlegesen finom ízű gabonaféleség. Az éretlenül leszedett búzaszem, amelyet kevés ideig előfőznek vagy gőzölnek, majd a napon megszárítanak.
A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
Alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez.
Fogyasztható köretként vagy főételként.
Kiváló minőségű hántolt kölesből készült, sok értékes teljes értékű fehérjét tartalmaz, gazdag B- vitaminforrás (B1, B2, B6), mely erősíti az immunrendszert továbbá lúgos kémhatása miatt elősegíti a könnyű emésztést.
A kuszkusz lényegében a bulgurnak (napon szárított durumbúza) egy finomabb szemcseméretű aprítéka
A lenmag tartalmaz magas százalékban Omega 3 zsírsavakat. Az egyetlen növényi Omega 3 zsírsav forrás.
A lenmag finomra őrlésével készült. Beltartalmi értékeivel előkelő helyet kapott az Omega-3 zsírsavak második legfontosabb növényi forrásaként.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
Természetes cukor, amit a szervezet sokkal jobban fel tud dolgozni, mint a fehér cukrot, emellett a cukron kívül más tápanyagokat is tartalma.
A szezámmag kalciumban sokkal gazdagabb, mint a tej, a sajt, vagy bármelyik olajos mag.
Azab az egyik legjobb növényi fehérjeforrásnak számít.
Natúr zabpehelyliszt süteményekhez, ételek sűrítéséhez.
Sütemények lisztjébe keverve lazábbá teszi a tésztát, tartalmasabbá az ételeket.
LEJÁRATI IDŐ: 2024.05.15.