Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A malmi feldolgozás során a magot előtisztítás után, kismértékű csiszolást követően koptatják le a gyűjtőfogalommal korpának nevezett részt.
A búza sikérje rugalmas, duzzadásra képes anyag, általa lehet a búzalisztből szép, magas kenyeret sütni.
Alkalmas a vékony – palacsintaszerű – vagy pászka formájú kenyér, illetve tészta készítéséhez.
Kiváló minőségű hántolt kölesből készült, sok értékes teljes értékű fehérjét tartalmaz, gazdag B- vitaminforrás (B1, B2, B6), mely erősíti az immunrendszert továbbá lúgos kémhatása miatt elősegíti a könnyű emésztést.
A lenmagpehely fogyasztható reggelire, napraforgóval, szezámmal, egy kis lekvárral, vagy gyümölccsel esetleg sóval is ízesítve.
Sós vízben főzve köretnek alkalmas mazsolával, mézzel, magvakkal pedig müzlinek.
Azab az egyik legjobb növényi fehérjeforrásnak számít.
Sütemények lisztjébe keverve lazábbá teszi a tésztát, tartalmasabbá az ételeket.
LEJÁRATI IDŐ: 2024.05.15.