Elkészítési javaslat: A tasak tartalmát öntsük 440 ml forrásban lévő enyhén sós vízbe, majd adjunk hozzá egy- két kanálnyi olívaolajat. Ezzel alaposan keverjük el, majd újraforrástól számítva 20- 25 percig takarék lángon hagyjuk főzni, majd húzzuk le a tűzről, és 10-15 percig hagyjuk állni. Fogyasztható salátával vagy gabonafasírttal is.
Összetevők:
Bulgur (búzatöret) (Törökország), szárított zöldségek (vöröshagyma, paradicsompehely, snidling (Kína), petrezselyemlevél (EU) ).
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1459,49 KJ/ 348,66 kcal
Zsír: 1,60 g, ebből telített: 0,10 g
Szénhidrát: 76,03, ebből cukor: 11,25 g
Fehérje: 10,55 g,
Só: 0,69 g.