Elkészítési javaslat: A tasak tartalmát öntsük 440 ml forrásban lévő enyhén sós vízbe, majd adjunk hozzá egy- két kanálnyi olívaolajat. Ezzel alaposan keverjük el, majd újraforrástól számítva 20- 25 percig takarék lángon hagyjuk főzni, majd húzzuk le a tűzről, és 10-15 percig hagyjuk állni. Fogyasztható salátával vagy gabonafasírttal is.
Összetevők:
Bulgur (búzatöret) (Törökország), szárított zöldségek ( póré- és vöröshagyma, paradicsompehely (Kína), petrezselyemlevél (EU) )
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1459,07 KJ/ 348,56 kcal
Zsír: 1,46 g, ebből telített: 0,11 g
Szénhidrát: 75,65 g, ebből cukor: 10,19 g,
Fehérje: 10,54 g,
Só: 0,70 g.