Minden gyártásra engedett mennyiséget laborban szigorúan ellenőriznek a gluténmentességre vonatkozóan.
Zabpehelyfogyasztás előnyei:
- csökkenti a koleszterinszintet, köszönhetően az oldható rost tartalmának
- segíthet megelőzni a szívbetegségeket
- A főtt zabpehely alacsonyabb GI-vel rendelkezik, mint a nyers, mivel a főzés felszabadítja a vízoldékony rostokat
- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Nagy a fehérjetartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni,
megszüntetni
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1560kJ/370kcal
Zsír: 6,7g ebből telített: 1,1g
Szénhidrát: 60g ebből cukrok 0,8g
Rost: 9,7g
Fehérje: 13g
Só: 0,01g