Elkészítési javaslat: A tasak tartalmát öntsük 440 ml forrásban lévő enyhén sós vízbe, majd adjunk hozzá egy- két kanálnyi olívaolajat. Ezzel alaposan keverjük el, majd újraforrástól számítva 20- 25 percig takarék lángon hagyjuk főzni, majd húzzuk le a tűzről, és 10-15 percig hagyjuk állni. Fogyasztható salátával vagy gabonafasírttal is.
Összetevők:
Bulgur (búzatöret) (Törökország), szárított zöldségek (vöröshagyma, paradicsompehely (Kína), sárgarépa, paszternák (EU) )
Átlagos tápanyagtartalom 100 g termékben:
Energiatartalom: 1463,13 KJ/ 349,53 kcal
Zsír: 1,29 g, ebből telített: 0,10 g
Szénhidrát: 76,45 g, ebből cukor: 12,29 g,
Fehérje: 10,5 g, Só: 0,70 g.