Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A természetes csokoládé chips
Antioxidáns, hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez
A napon szárított perui kakaóbab amellett, hogy rendkívül egészséges, íz- és illat élményével is elvarázsol bennünket. A természet egyik legerősebb antioxidáns élelmiszere. Készítése során kizárólag Cacao Criollo fajtáját használják, amelyet nyersen megtörnek és az így kapott darabokat csomagolják. Ezen a módon a kakaóbab az összes összetevőjét megőrzi. Rendkívül gazdag antioxidáns flavonoidokban. Az ORAC skálán előkelőbb helyet foglal el mint a kategóriájában vezető Acai bogyó. A kakaóbab nem tartalmaz cukrot, a glikémiás indexe is alacsony, fogyókúrázóknak desszertek ízesítésére kiválóan alkalmas.
Összetevők: BIO Criollo kakaó Peruból
Javasolt felhasználás, adagolás
Egy adag = 2 evőkanál
Kiváló sütemények, desszertek, reggelik ízesítéséhez, kakaó-, forró csokoládé készítéséhez. Tökéletes íz harmónia érhető el mézzel, vaníliával, fahéjjal, gyümölccsel, pikáns paprikával fűszerezve.
Használati javaslat:
A zúzott kakaó babot rágcsáljuk el.
Receptötlet: Csokis keksz kakaóbabbal
Hozzávalók: 35 dkg liszt
20 dkg puha margarin
1 kávéskanál só
4 evőkanál méz
10 dkg nádcukor vagy nyírfacukor
2 egész tojás
4 evőkanál víz vagy tea
1 1/2 teáskanál vanília aroma
1/2 zacskó sütőpor
10dkg darált dió
4 evőkanál tördelt kakaóbab (ennek hiányában étcsokoládé)
Elkészítése: A hozzávalókat jól összekeverem, majd kivajazott és morzsával meghintett tepsibe 2 kanál segítségével kis halmokat rakok. Előmelegített sütőben, közepes lángon sütöm kb. 12 percig. Így finom puha marad, de aki kekszesebben szereti, az száríthatja tovább.