A kókuszdió nagyon tápláló és gazdag vitaminokban (C, E, B1, B3, B5 és B6), rost- és ásványi anyagokban (vas, szelén, nátrium, kalcium, magnézium és foszfor). Ellentétben a tehéntejjel, a kókusztej laktózmentes, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják. Remek alapanyag különböző ételek főzéséhez, sütéséhez, turmixok készítéséhez, és becsült adaléka sok alkoholos italnak. Érdekesség, hogy a kókuszdióval többek közt rumot is ízesítenek.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 2477 kJ / 589 Kcal
Zsír: 47 g
- amelyből telített zsírsavak: 41,7 g
Szénhidrát: 43,8 g
- amelyből cukrok: 0 g
Fehérje: 4,5 g
Só: 0 g