Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A kókusztej sokak számára a kókuszdióban lévő folyadékot jelenti, pedig ez nem így van, a kókusztejet úgy állítják elő, hogy a gyümölcshúst vízzel pürésítik, majd ezt a keveréket egy ruhán keresztül átpasszírozzák. E műveletsor eredményeképp egy aromatikus, tejszerű és ízletes folyadék keletkezik, általában kb. 15-25-os zsírtartalommal, ez utóbbi a felhasznált vízmennyiség függvénye is. A visszamaradt rostos masszát forrásban lévő vízzel újra extrahálják és kipréselik, melynek eredményeképpen egy kevésbé krémes, hígabb kókusztej keletkezik. Az ebből visszamaradt maradékot pedig mint fehérjékben gazdag állati eledelt hasznosítják.
Mivel a kókusztej nem magas zsírtartalmú állati tejből készül, nem lehet hosszú időre homogénezni. A dobozban ezért a zsír- és vízréteg elválik egymástól, mely azonban természetes jelenség és nem minőségi hibára utal. Felhasználás előtt a kókusztejet alaposan rázzuk össze.
Tápanyagtartalom 100ml termékben:
Energia: 245kJ/62kcal
Fehérje: 0,9g
Szénhidrát: 1,2g
cukor: 0,1g
Zsír: 5,9g
telített zsírsav: 5,5g
Nátrium: 0,01g