Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Elkészítési javaslat:
Tegyük a tésztát kb. tízszeres mennyiségű forrásban lévő (lobogó) sós vízbe, és főzzük 6-8 percig fedő nélkül (főzőlap erősségétől, tészta mennyiségétől és fazék méretétől függően változhat a főzési idő). Főzés közben párszor keverjük át, illetve szedjük le egy szűrőlapát segítségével a keletkező habot. Főzés után szűrjük le, és hideg vízzel jó alaposan öblítsük át!
Javaslat: Több vízben főzzük, mint a hagyományos tésztát. Egyszerre 1 csomagnál (200 g) több tésztát ne főzzünk ki, mert a főzés közben keletkező hab könnyen kifuthat. A megadott tápérték adatok nem tartalmazzák a főzés során a termékhez ízesítésként hozzáadott sót.
Összetevők:
gluténmentes kölesliszt (60%), ivóvíz, útifűmaghéj liszt, batáta liszt, kurkuma.
Átlagos tápérték 100g száraz-tésztában:
energia: 1407 kJ / 333 kcal
zsír: 1,2 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,7 g
szénhidrát: 63 g
- amelyből cukrok: 1,2 g
rost: 14,8 g
fehérje: 10,2 g
só: 0,05 g