Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
BASIC KENYÉR
Hozzávalók: 500 g langyos víz, 20 g méz, 25 g friss élesztő, 15 g psyllium rost (por állagú útifű), 500 g Basic gluténmentes lisztkeverék, 12 g só, 15 g
olaj.
Elkészítés: mérjük egy keverőtálba a vizet, a mézet és morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. Keverjük hozzá egy kézi habve-
rővel a por állagú útifüvet, várjunk fél percet, majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és a sót. Gyúrjunk egynemű tésztát, közben öntsük hozzá az olajat.
Egy sütőpapírt kenjünk le vékonyan olajjal és gyúrjuk át rajta a tésztát, és lapítsunk belőle kb. 0,5 cm vastag téglalapot. A két rövidebb oldala men-
tén hajtsuk be a feléig a tésztát, majd a hosszabbik oldala mentén tekerjük fel. Tegyük a sütőpapírral együtt egy kenyérsütő formába, fóliázzuk le és
szobahőmérsékleten kelesszük 60 percet. 180°C-ra előmelegített sütőben süssük 40 percet, majd a sütőpapír segítségével emeljük át a sütő rácsá-
ra és süssük további 10 percet. Rácson hűtsük ki teljesen a kenyeret.
Összetevők:
kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, rizsliszt, kukoricaliszt, dextróz, stabilizátor (guargumi), burgonyarost, burgonyapehely, lisztkezelőszer (aszkorbinsav).
Átlegos tápérték 100g termékben:
Energia: 1448kJ/341kcal
Zsír: 0g amelyből telített 0g
Szénhidrát: 82g amelyből cukrok: 4,4g
Rost: 2,9g
Fehérje: 1,8g
Só: 0,01g