Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Az aszkorbinsav nem más, mint a C-vitamin, egy vízben oldódó vitamin, amelynek számos fontos funkciója van a szervezetünkben:
A kenyerek, pékáruk sütésekor egy kávéskanál Szafi Reform aszkorbinsavat a tésztához adva jobb állagú, könnyebben nyújtható tésztát kapunk, amely a sütés után kevésbé morzsolódik. Ha a sütéshez szódabikarbónát használunk, fontos, hogy valamilyen savas kémhatású anyaggal, például aszkorbinsavval reakcióba léphessen. Ilyenkor szén-dioxid szabadul fel, az így kialakult levegőbuborékok pedig megemelik a tésztát. Ilyen módon rendkívül könnyed állagú, ízletes süteményeket, kenyereket készíthetünk. Savanyító hatását kihasználhatjuk befőzéskor, illetve különböző szörpök, italok készítésekor. Így nagyon finom, hűsítő ízű italokat, lekvárokat készíthetünk. Használatát javasoljuk még olyan lisztekhez is -mint például a napraforgóbél-liszt-, melyek a főzés során, oxidációjuk miatt elszíneződhetnek.
Összetevők:
L-aszkorbinsav (E300)