Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Felhasználási terület: gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, szójamentes, élesztőmentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, vegán, élelmi rostban gazdag, hozzáadott zsiradék nélküli kenyér és péksütemény készítéséhez.
Házi kenyér recept:
Hozzávalók:
250 g lisztkeverék
4 g Eden Premium Himalája, vagy Eden Premium Parajdi só
310 g langyos víz (körülbelül 40 fokos)
Keverjük össze a hozzávalókat, majd gyúrjuk át alaposan. Alakítsuk vekni formára, majd pihentessük 10 percig. Ezután érdemes 2-3 bevágást ejteni rajta. Előmelegített 190 fokos sütőben szilikonos sütőpapírral bélelt tepsin süssük 70 percig alsó-felső sütéssel. Rácson hagyjuk kihűlni, majd szeletelhetjük igény szerint.
Ízlés szerint fűszerezhető.
Összetevők:
gluténmentes lisztkeverék (kölesliszt [köles: Lengyelország], quinoaliszt), tápióka keményítő, rostkeverék (útifű maghéj liszt, bambuszrost liszt), térfogat növelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékben: | 100 g kész, kisült, a recept alapján készített kenyér átlagos tápértéke: | |
Energia: | 1351 Kj | 773 Kj |
324 kcal | 185 kcal | |
Zsír: | 2,2 g | 1,2 g |
-Amelyből telített zsírsavak: | 0,4 g | 0,2 g |
Szénhidrát: | 60,5 g | 34,6 g |
-Amelyből cukrok: | 0,8 g | 0,4 g |
Rost: | 14,9 g | 8,5 g |
Fehérje: | 8,2 g | 4,6 g |
Só: | 0,05 g | 0,9 g |