Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A külső felszínén található ezüsthártyát nem koptatják le, nem fényezik. Rendkívül gazdag vitamin, makro-, és mikroelem forrás. Főzési ideje kb. 50 perc, felhasználástól függően két vagy háromszoros vízben.
A legkönnyebben emészthető gabona. Lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
A héj alatti rész tartalmazza az értékes B vitaminokat, ezenkívül pedig értékes fehérjét, rostokat, mangánt, magnéziumot, vasat, cinket, folsavat, kalciumot, szelént és E-, K-, B1, B3, B6 vitaminokat, esszenciális aminosavakat is.
Főzési ideje kb. 50 perc, felhasználástól függően két vagy háromszoros vízben.
Használhatjuk rakott ételekhez a kész barnarizst, köretek kiegészítése lehet, tehetjük akár levesbetétnek.
Főzés előtt legalább pár órára, de még jobb ha egész éjjel ázik. 2-3 vízben lemossuk, majd szobahőmérsékletű vízben hagyjuk ázni, lepje el jól a víz a rizsünket.
Javaslat: A főzőedénybe az áztatólevével együtt tegyük, hogy ami a hosszú órák alatt beleázott a vízbe, ne menjen kárba. Ne sózzuk a főzés elején, csak inkább akkor, amikor félig megfőtt vagy mielőtt levennénk, és akkor is csak kevés Himalája sót használjunk.
Összetevők:
barna rizs.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia 1582 kJ (373 kcal)
Zsír 2,9 g
-amelyből telített zsírsavak 1 g
Szénhidrát 77,2 g
-amelyből cukrok 0 g
Fehérje 7,9 g
Só 0 g