PickPackPont egységesen 890Ft, Ingyenes személyes bolti átvétel!
Jótékony hatásai
Az acai áfonya hatékonyan segíti a fogyást, mivel rengeteg mikrotápanyagot tartalmaz. Az elhízások egyik fő oka a vitaminhiány, melyet számos kutatással alátámasztottak: a túlsúllyal rendelkező személyek már akkor is kevesebbet esznek, ha multivitaminokat szednek. Az acai berry pedig értékes tápanyagtartalmának köszönhetően természetes úton csökkenti az éhségérzetet, gyorsítja az anyagcserét, mikrotápanyagokkal látja el a szervezetet, növeli az energiaszintet.
Tulajdonságai
Erőteljes antioxidáns tulajdonsága révén immunerősítő, segít felvenni a küzdelmet a szabadgyökök káros hatásaival szemben. Az açai bogyó az anthocianinok természetes elegye. Az anthocianinok nagyon intenzív antioxidánsok, melyek a bogyós gyümölcsökben, piros színű, pigment-tartalmú egészséges ételeinkben találhatók. Ezek a keverékek az egészségre ható számos jótékony képességeik által támogatják a szervezet keringési és kardiovaszkuláris folyamatait. Az acai bogyó ORAC értéke igen jelentős, a legmagasabb értékekkel rendelkező gyümölcsök között található!
A bogyó igen gazdag E-vitamin forrás is, mely szintén erősíti az immunrendszert. Az emészthetetlen rostok csökkentik egyes rákfajták kialakulásának a veszélyét is. A bogyó omega zsírsavtartalma-omega-6 és omega-9-igen jó hatással vannak az idegrendszerre, hiszen ezek a zsírsavak nélkülözhetetlenek az egészséges idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához. Ezenkívül segítenek meggyógyítani és megfiatalítani az izmokat egy intenzív tréninget követően, és bizonyítottan csökkenti az LDL-, és fenntartják a HDL koleszterinszintet. A zsírsav aránya az acaiban olyan, mint az olíva olajban. Tanulmányok szerint ez is hozzájárul ahhoz, hogy a mediterrán országokban olyan alacsony a szívbetegségek aránya.
Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, fejlődéséhez, regenerációjához, és az állóképesség, az erő, valamint a folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai egy majdnem tökéletes aminosav-összeállítást tartalmaz. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van. Bőségesen találhatók benne antocianinok, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják.
Javasolt felhasználás, adagolás
Egy adag = 1-2 kiskanál
Javasoljuk, hogy naponta 1-2 kiskanál port tejben vagy gyümölcslében feloldva vegye be.
Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. Megjelenési formájuk kapszula, pasztilla, tabletta, port/szirupot tartalmazó tasak, folyadékot tartalmazó ampulla, csepegtetős üveg, vagy más hasonló forma, amely por illetve folyadék kis mennyiségben történő adagolására alkalmas.
Az étrend-kiegészítőkről szóló 37/2004. (IV.26.) ESZCSM rendelet értelmében tápanyagok alatt vitaminok vagy ásványi anyagok értendők. Országunk területén csak az említett rendelet előírásainak megfelelő étrend-kiegészítő hozható forgalomba a végső fogyasztó számára, kizárólag előre csomagolt formában.
Az étrend kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
A termék kisgyermekektől elzárva tartandó.