Recept: Finom, puha kenyér Schar MIX b kenyérlisztből

Megújult összetétellel, könnyebb formázhatósággal, minden régi recept változtatás nélkül használható.

Recept: Finom, puha kenyér Schar MIX b kenyérlisztből

KENYÉRRECEPT HOZZÁVALÓK:

  • 500 g Schär Mix Bread kenyérliszt
  • 450 ml langyos vlz,
  • 40 g olaj (repce vagy napraforgó),
  • 10g szárazélesztó vagy 21 g friss élesztő,
  • 8 g só. 

ELKÉSZÍTÉS:

Tedd a sót, az olajat és a vizet egy tába, majd add hozzá a Schär Mix Bread kenyérlisztet és az élesztőt.
Keverd össze a hozzávalókat elektromos dagasztóval a legalacsonyabb sebesség fokozaton 30 másodperc alatt, majd dagaszd közepes sebességi fokozaton 5 percig, hogy homogén állagú tésztát kapj.
A tésztát takard le nedves konyharuhával és meleg helyen (24-28 °C keleszd kb. 45 percig.

A pihentetés után egy enyhén belisztezett deszkán formázz belőle cipót.
Ezután helyezd sűtőpapírral kibélelt sütőlapra és hagyd ismét 30 percig kelni.
Közben melegítsd elő a sütőt (légkeveréses sütő: 210 °C, alsó / Felső sütés: 220 °C) és helyezz egy kis túzálló edényt üresen a sütő aljára.

A pihentetés után kend meg a kenyér tetejét vízzel és tetszés szerint vágd be (max. 5 mm mélyen).
Ezután tölts kb. 100 ml vizet a sütőben felmelegitet kis edénybe és helyezd a sütőlapot a kenyérel a sütőbe.
Kb. 50 perc alatt sül meg. Vedd ki a készre sült kenyeret a sütőből és hagyd egy rácson kihűlni.

Ha a kenyeret kenyérsütőgépben sütöd, felezd meg az hozzávalók mennyiségét.
Kezi dagasztás esetén kb. 15 percen at dagaszd a tésztát