Recept: Csokis-kókuszos chia mousse

A chia magról és gazdag beltartalmi értékéről már bizonyára sokat hallottunk. Most egy könnyen elkészíthető egészséges édességbe használtuk fel fő alapanyagként. 

Recept: Csokis-kókuszos chia mousse

Hozzávalók 4 adaghoz:

1/4 csésze chia mag
1 doboz (kb 400ml) teljes zsírtartalmú kókusztej 
2 evőkanál kókusz vaj (nem kókuszolaj)
4-5 evőkanál juharszirup, ízlés szerint
1/2 vaníliarúd 
1/3 csésze kakaópor
csipet tengeri só

 

Elkészítés:

A Chia magot kávédarálóval daráljuk le, amíg finom por állagú nem lesz.

Egy robotgépbe öntsük bele a kókusztejet, kókusz vajat, juharszirupot,a kikapargatott vaníliarudat, kakaóport és egy csipet tengeri sót.

Mérjünk ki 1/4 csésze a chia mag port és azt is tegyük a robotgépbe a többi összetevőhöz. Addig turmixoljuk, amíg a puding állagú és csomómentes nem lesz. Öntsük a keveréket kis tálakba. Hűtőszekrényben tároljuk 6-7 órát tálalás előtt.

Tetejére díszítésnek tehetünk pirított mandulát vagy kókuszchipset, de akár aszalt vagy nyers gyümölcsökkel is ízletes.