Recept: Currys-csípős sertéstarja quinoával - gluténmentes és laktózmentes

Gyors, ízletes és nem unalmas :-) vacsora, mely készíthető csirkehúsból is.

Recept: Currys-csípős sertéstarja quinoával - gluténmentes és laktózmentes

Hozzávalók:

4 szelet sertéstarja

só, bors

4 gerezd fokhagyma

1 csipet örölt kömény

1-1 nagy csipet bazsalikom, oregánó

1 teáskanál currypor

1 mokkáskanál chilipor

1 ek kókuszolaj

Köret:

250 g Quinoa

ételízesítő

6-8 szem olivabogyó

Elkészítés:

Kevés kókuszolajon megpirítjuk a zúzott fokhagymát, majd hozzáadjuk a hússzeleteket.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk majd hozzáadjuk a többi fűszert is.

Egy kis vizet öntünk rá, majd letakarjuk fedővel, és alacsony lángon lassan puhára főzzük.

(kb 35-40 perc. A hússzelet vastagságától függően ez több is lehet)

Ezalatt a quinoát beáztatjuk vízbe, majd leszűrjük.

Dupla mennyiségű ételízesítős vízben kb 12-15 perc alatt megfőzzük, majd leszűrjük.

Tálaláskor olivabogyót díszítésként adhatunk hozzá.

Tipp: 1-2 teáskanál Pödör paprika chutney-val még ízletesebb!