Recept: Gluténmentes fűszeres cipócska

Hogyan is indíthatnánk a  vasárnap reggelt jobban, mint egy friss, illatos és ropogós házi veknivel.

Recept: Gluténmentes fűszeres cipócska

Hozzávalók 0,5 kg kenyérhez:

200 g Nutrifree Mix per Pane kenyérliszt

50 g Nutrifree Mix per pane fibra korpás liszt

10 g friss élesztő

200 ml víz

10 ml olivalolaj 

1 csapott teáskanál kenyérfűszer keverék

2-3g só

(tetszés szerint magvakkal is dúsíthatjuk pl:lenmag, napraforgómag)

Elkészítés:

A lisztet, a sót és a kenyérfűszert összekeverem egy tálban. Az élesztőt egy teáskanál cukorral langyos vízben felfuttatom, majd hozzáadom a lisztes keverékhez. Végül beleöntöm az olajat és bedagasztom a tésztát a robotgép segítségével.

Ha elkészült a dagasztás, olajos kézzel kis veknit formázok a tésztából és sütőlapra teszem. KB másfél órán át kelesztem.

Ezután lekenjük olajjal, bevágjuk és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, mí szép pirosas nem lesz a teteje.(kb 1 óra)