Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Hogyan is indíthatnánk a vasárnap reggelt jobban, mint egy friss, illatos és ropogós házi veknivel.
Hozzávalók 0,5 kg kenyérhez:
200 g Nutrifree Mix per Pane kenyérliszt
50 g Nutrifree Mix per pane fibra korpás liszt
10 g friss élesztő
200 ml víz
10 ml olivalolaj
1 csapott teáskanál kenyérfűszer keverék
2-3g só
(tetszés szerint magvakkal is dúsíthatjuk pl:lenmag, napraforgómag)
Elkészítés:
A lisztet, a sót és a kenyérfűszert összekeverem egy tálban. Az élesztőt egy teáskanál cukorral langyos vízben felfuttatom, majd hozzáadom a lisztes keverékhez. Végül beleöntöm az olajat és bedagasztom a tésztát a robotgép segítségével.
Ha elkészült a dagasztás, olajos kézzel kis veknit formázok a tésztából és sütőlapra teszem. KB másfél órán át kelesztem.
Ezután lekenjük olajjal, bevágjuk és 200 fokra előmelegített sütőben sütjük, mí szép pirosas nem lesz a teteje.(kb 1 óra)