
Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Finom nassolni való a nap bármely szakában.
Mi az extrudálás?
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson. Ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni – lásd a kölesgolyó, gabonagolyócskák esetén. Ismerve az élelmiszeripar jellemzőit, az sem mellékes, hogy ezáltal az élelmiszerek tartósabbak lesznek.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, hogy aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok vizet fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket, és távozni tudjon onnan. Sokszor javasolják ezeket a termékeket gluténérzékenyeknek, mivel sok közülük kukoricából, rizsből készül, amit ők is fogyaszthatnak. De nekik is mértékkel javasolt a fogyasztása. Cukorbetegek és diétázók ne egyenek túl sokat ezekből a termékekből, glikémiás indexük ugyanis magas.
Összetevők:
kukoricadara, édesítőszer (eritrit), növényi rost, természetes színezék (kárminok), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), málna aroma, édesítőszer: sztíviol glikozidok (0, 08%)
100g tartalmaz:
energia (KJ/Kcal): 937,2/224,4
fehérje: 5,2g
szénhidrát: 65g
zsír: 1,7g