PickPackPont egységesen 1190Ft, Ingyenes személyes bolti átvétel!
Mi az extrudálás?
Az extrudálás lényege, hogy az élelmiszereket masszává nyomják össze, majd átpréselik egy szűk nyíláson. Ezáltal különböző méreteket és formákat, textúrát lesz képes felvenni – lásd a kölesgolyó, gabonagolyócskák esetén. Ismerve az élelmiszeripar jellemzőit, az sem mellékes, hogy ezáltal az élelmiszerek tartósabbak lesznek.
Az eljárás előnyére írják, hogy általa az étel könnyebben emészthetővé válik, valamint hogy adott esetben a módosított molekula szerkezet révén több rostot tartalmaz. Az biztos, hogy aki extrudált élelmiszert fogyaszt, annak javasolt sok vizet fogyasztania, hogy a rost tisztíthassa a beleket, és távozni tudjon onnan. Sokszor javasolják ezeket a termékeket gluténérzékenyeknek, mivel sok közülük kukoricából, rizsből készül, amit ők is fogyaszthatnak. De nekik is mértékkel javasolt a fogyasztása. Cukorbetegek és diétázók ne egyenek túl sokat ezekből a termékekből, glikémiás indexük ugyanis magas.
Finom nassolni való a nap bármely szakában.
Összetevők:
kukoricadara, édesítőszer (eritrit), növényi rost, természetes színezék (kárminok), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav), málna aroma, édesítőszer: sztíviol glikozidok (0, 08%)
100g tartalmaz:
energia (KJ/Kcal): 937,2/224,4
fehérje: 5,2g
szénhidrát: 65g
zsír: 1,7g