Élvezeti értéke magas, mivel íze hasonló a hagyományos tésztákéhoz. Kellemes sárga színét a lehelletnyi kurkumának köszönheti, állagát főzés után is kiválóan megtartja.
Gluténmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják.
Elkészítési javaslat:
Tegyük a kívánt mennyiséget bő, forrásban lévő vízbe, adjunk hozzá egy csipet sót, és időnként megkeverve főzzük 2-3 perci, majd szűrjük le. A hagyományos tésztával megegyező módon fogyasztható.
Összetevők:
kölesliszt, útifű maghéj liszt, kurkuma, víz
Átlagos tápanyagtartalom: (/100g)
Energia: 1433kJ/338Kcal
Szénhidrát: 65,92 g, melyből 2,67g cukor;
Fehérje: 9,95g
Zsír: 9,95g
Só: 0,03g