Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A cirok (sorghum) egy hazánkban táplálkozási célra hagyományosan ritkán felhasznált gabonanövény magas tápértékkel és fehérje-tartalommal.
A popcirok egy újszerű mégis hagyományos csemege, amelyet gluténérzékenyek is fogyaszthatnak!
Felhasználási javaslat: Reggelire tejjel, vagy csemegeként magában ajánljuk!
A cirok élettani hatásai:
A cirok Az egészségtudatos konyha egyik meghatározó alapanyaga lehet, és nem csak azért, mert gluténmentes. A világ ötödik leggyakrabban termesztett, ősi gabonája.
Igen gazdag élelmi rostokban, fehérjében és vasban, valamint antioxidánsokban, melyek közül kiemelkedő E-vitamintartalma. Keményítő- és fehérjetartalmát a szervezet lassabban dolgozza fel (lassabban szívódik fel), tehát kevésbé terheli meg szervezetünket, így fogyókúrázók is beiktathatják étrendjükbe a szénhidrát tartalmát figyelembe véve.
Könnyen emészthető, glikémiás indexe 48. Magas, vízben oldódó rosttartalma segít eltávolítani a letapadt salakot a belekből, ezért fogyasztása böjtöléskor is ajánlott.
Megerősödhetnek tőle a kisgyerekek, és várandós anyukáknak is gyakran ajánlják. Idegrendszeri problémák esetén ajánlott, állítólag lassítja az öregedést. Erősíti az immunrendszert, hiszen tele van ásványi anyagokkal. Megszépíti hajunkat és megerősíti a körmünket is. A fogak erősebbek lesznek tőle, a zománcra is jótékony hatással van.
Összetevők:
puffasztott cirok, kristálycukor, porcukor, méz, víz, fahéj
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1526kJ/361kcal
Zsír: 2,2g - amelyből telített zsírsavak 0,4g
Szénhidrát: 69,3g - amelyből cukrok 8,2g
Fehérje: 9,6g
Só:0,05g