Gluténmentes kukorica lepényliszt 600g (OÉTI:6409/2010)

Gluténmentes kukorica lepényliszt 600g (OÉTI:6409/2010)

0 Ft/db
egységár: 0 Ft/kg

elfogyott
Tortilla, gofri, tészta és sütemények készítéséhez
További információk...

Gluténmentes kukorica lepényliszt 600g (OÉTI:6409/2010) további információk

- Búzalisztet 5-10% arányban helyettesítve a "sütemény" puhább állagú lesz (ez a tipp természetesen lisztérzékenyekre nem vonatkozik!!!),
- a panír szebben pirul és kevesebb zsiradékot vesz fel a hús,
- az ételt csomómentesen besűríthetjük közvetlek beszórással is,
- töltelékekben lékötőként viselkedik,
- aki szereti a kukoricaízt, itt megtalálja,
- hagyományos receptekhez is használható

 

elkészítési ötletek:

Tortilla (mexikói kukoricalepény)
100 g liszthez 1 evőkanál étolajat, 1 teáskanál porcukrot, 1 csipet sót, és annyi vizet adunk, hogy gyúrható és sodorható tésztát kapjunk. A tésztából kb. 3 mm vastag kerek (ovális) lepényeket nyújtunk, melyeket mindkét oldalukon teflonos palacsintasütőben (zsiradék nélkül) megsütjük. Még melegen fakanál nyele mellett óvatosan félbehajtjuk. Az így elkészült lepényeket előre elkészített húsos, vagy zöldséges töltelékkel töltjük és frissen fogyasztjuk. A megszáradt tortillalepényt lebbecs-szerű darabokra tördelve levesbetétként is fogyaszthatjuk. A tortilla tésztájához adhatunk pl. reszelt sajtot, majd golyókat formázva belőle ostya-, vagy vaffelsütőben ropogósra sütjük.

Vaffel alaprecept
40 g margarint, 1 evőkanál étolajat, 20 g porcukrot, 1 mokkáskanál vanilincukrot, 1 csipet sót 1 tojással habosra keverünk. Majd hozzáadunk 100 g lisztet és 1 dl tejet, krémszerű állagúra keverjük, vaffelsütőben sütjük.
Az alapreceptet variálhatjuk reszelt citromhéj, alma, darált dió, stb. hozzáadásával.

Töltött sütemény
15 g margarint, 1 evőkanál étolajat, 20 g porcukrot, 1 mokkáskanál szódabikarbónát 1 tojással habosra keverünk. Hozzáadunk 100 g lisztet, kevés vízzel tésztát gyúrunk, melyet kb. 3 mm vastagra nyújtjuk. 10 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. Dióval, mákkal, birssajttal stb. töltjük, félbehajtjuk, széleit lenyomkodjuk, sütőben sütjük. A kiszúrt korongokat tehetjük apró sütőformákba is, és a töltelékkel együtt sütjük.

Kifőtt tészta
100 g lisztből, 1 evőkanál étolaj, 1 tojás, kevés víz hozzáadásával kemény tésztát gyúrunk. A szokásos módon a tésztát kinyújtjuk, metélt, vagy kockás alakra vágjuk, vagy töltelékkel töltjük. Forrásban levő sós vízbe tesszük, addig főzzük, amíg a tészta fel nem jön a víz tetejére. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük.

Összetevők:

Extrudált kukoricaliszt élelm. c., Kukoricaliszt élelmezési célra, Techn. segéda.: napraf. étolaj, Savanyúságot szabályozó: kalcium-citrát, kálium-karbonát, SO2 tartalom max. 50 mg/kg

Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energia: 1457kJ
Fehérje: 9,0g
Szénhidrát: 68,0g
Növényi zsir: 4,0g

A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!