Szafi termék csoport egyik tagja. Könnyen és gyorsan elkészíthető belőle a gluténtentes kenyér .Egy szelet kenyér is nagy energia tartalomal rendelkezik, mivel lassan felszivodó lisztből készűl.
Ropogós héjú illatos házi cipó recept
Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):
- 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
- 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
- 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
- 300 g langyos víz
- ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.
Elkészítés:
- A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
- 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
- 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
- Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
- Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
- Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
Összetevők:
Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrost, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)