A mandulafa termése a világ összes olajos magvai közül az egyik legrégebbi és legismertebb. A mandula kiváló B1-, B2- és B6- és E-vitamin forrás. Ásványi anyagai közül a rengeteg kálium, kálcium, magnézium említendő de nagy mennyiségben tartalmaz foszfort is. Nyomelemei közül a vas, mangán és cink kiemelendő.
Gluténmentes, így gluténérzékenyek is fogyaszthatják!
Fogyasztása diófélékre érzékenyeknek nem ajánlott!
Felhasználási javaslat:
Mivel jól fűszerezhető, édes és sós ételek készítésére egyaránt alkalmas. Tökéletes kenyér, kalács, piskóta, muffin készíthető belőle.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia 2608 Kj
623 kcal
Fehérje 21,4g g
Zsír 54,1 g
telített zsírsav 4,22 g
Szénhidrát 10 g
cukor 6,9 g
Rost 10,7 g