Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Első lépésként hidegen kisajtolják az olajat és csak ez után őrlik finom szemcsés lisztté. Ezzel az eljárással egy olyan természetes lisztet kapunk, mely beilleszthető paleolit vagy bármilyen modern étrendbe is. A vörös szőlőből készülő magliszt, a szőlő olajhoz hasonlóan rendkívül gazdag erős antioxidáns hatású vegyületekben. Ezek jótékony hatással lehetnek a szív-és érrendszer működésére, fogyasztása segíthet az érkárosodások megelőzésében.
A legfontosabb élettani hatásai lehetnek:
– a hajszálér-kapillárisok erősítése
– antitrombotikus hatás a vérhígító képessége miatt
– koleszterinszint csökkentő
– immunerősítő
Ajánlott adag napi egy kávéskanál, mely keverhető pl. joghurtba, mézbe, italokba, stb. Más maglisztekkel keverve sütéshez is használhatjuk.
A bőrre gyakorolt pozitív hatása miatt, mézzel, joghurttal, citromlével keverve arcpakolásként is jótékony hatású.
Szőlőmagliszt a konyhában:
Kenyereket, süteményeket, péksüteményeket készíthetünk belőle. Legfőképpen olyan ételekhez ajánlott, melyek ízvilágához illik a szőlőmag kesernyés aromája.
Ha sütéshez használjuk, a felhasználandó liszt körülbelül 3-5%-át tegyük a liszthez. Az ajánlott napi adagot (1 teáskanál) ne lépje túl!
A nap bármely szakaszába beilleszthető, felhasználásával ételeink gazdagabb ízvilágúak lesznek.
A szőlőmagliszt fogyasztása nem helyettesíti az egészséges életmódot és a változatos, kiegyensúlyozott étrendet.
Tartalmaz: 100% szőlőmagliszt