Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
ELKÉSZÍTÉSI JAVASLAT FORMAKENYÉRHEZ
Hozzávalók:
-500 g Eden Premium Basic kenyér lisztkeverék
-16 g cukor
-14 g Eden Premium Himalája só
-1 csomag porélesztő (7 g)
-460 g langyos víz
-20 g olaj
Elkészítés:
Keverjük össze a száraz hozzávalókat majd adjuk hozzá a langyos vizet és az olajat is. Robotgéppel közepes fokozaton dolgozzuk össze 5-8 perc alatt, amíg teljesen egynemű és sima nem lesz. Kanalazzuk (nedves kanállal) szilikonos sütőpapírral bélelt, vékony falú, minimum 2 literes kenyérformába és egyengessük el. Közben folyamatosan nedvesítsük a kanalat, mert ragadós a tészta. Lisztezzük le picit tetejét és lefedve meleg helyen kelesszük meg 45 perc alatt, közben melegítsük elő a sütőt alsó-felső sütéssel 200 fokra. Amint megkelt a kenyér spricceljük le langyos vízzel és tegyük a sütőbe 40 percig, majd vegyük ki a formából a sütőpapírral együtt és tegyük vissza a rácsra még 20 percig. Amint elkészült óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt és rácson hagyjuk teljesen kihűlni. Ezután lehet szeletelni, de igazán másnap lesz a legjobb.
A kész kenyér amint kihűlt azonnal fagyasztható (szeletelve, adagonként). Kiolvasztva, visszanyerik eredeti, friss állagukat és ízüket. Eltarthatóságuk mélyhűtés nélkül, szobahőmérsékleten, lezárt nejlontasakban 3 nap. Hűtőben is lehet tárolni, de fogyasztás előtt érdemes kenyérpirítóban vagy mikróban langyosítani.
Összetevők:
burgonyakeményítő (Lengyelország), gluténmentes lisztkeverék (rizsliszt, kölesliszt), rostkeverék (útifű maghéj liszt, almarost), guargumi, hidroxipropil-metil-cellulóz
|
Átlagos tápérték 100 g lisztkeverékeben: |
Átlagos tápérték 100 g az elkészítési javaslat alapján elkészített kész kenyérben: |
Energia: |
1346 kJ / 317 kcal |
940 kJ / 221 kcal |
Zsír: |
0,1 g |
1,3 g |
-Amelyből telített zsírsavak: |
<0,1 g |
0,2 g |
Szénhidrát: |
76 g |
51 g |
-Amelyből cukrok: |
0,3 g |
2,2 g |
Rost: |
3,2 g |
2 g |
Fehérje: |
1 g |
0,6 g |
Só: |
0,04 g |
1,8 g |