Glutenno Dolce vita gluténmentes sütemény lisztkeverék 500g (OÉTI:K/290/2016)

Glutenno Dolce vita gluténmentes sütemény lisztkeverék 500g (OÉTI:K/290/2016)

0 Ft/db
egységár: 0 Ft/kg

elfogyott
Gluténmentes süti lisztkeverék
További információk...

Glutenno Dolce vita gluténmentes sütemény lisztkeverék 500g (OÉTI:K/290/2016) további információk

Piskóta, kevert vagy omlós tészta? Többé nem probléma.

  • Púderfinomságú rizsliszttel, szuperfinom ragacsos rizsliszttel, tápiókaliszttel, barna rizsliszttel és teljes őrlésű cirokliszttel
  • A tökéletes piskóta, kuglóf, muffin alapja
  • 1:1 arányban használható finomliszt helyett
  • Panírozáshoz, sörtészta készítéséhez is kiváló
  • A legfinomabb palacsinta, császármorzsa ebből készül
  • Alba vagy Rio kenyérliszttel, Napoli pizzaliszttel keverve könnyedebb textúrájú péksütemények süthetők belőle

Elkészítés:

A Dolce Vita lisztkeveréket speciálisan a habkönnyű gluténmentes sütemények készítéséhez fejlesztettük ki. Tökéletesen helyettesíti a finomlisztet, 1:1 arányban használható. 

FONTOS: ebben a lisztkeverékben van a legkevesebb adalékanyag, ezért tapasztalataink alapján önmagában nem alkamas kenyérfélék és egyéb kelt tészták készítéséhez, ahogyan nyújtható tésztákhoz (pl. linzer, hatlapos) sem ezt ajánljuk. Ilyenkor érdemes a többi lisztkeverékünkkel fele-fele arányban keverni!

Összetevők:

rizsliszt, kukoricakeményítő, burgonyakeményítő, tápiókaliszt, cirokliszt, barna rizsliszt, sűrítőanyag (xantán), növényi rost

Átlagos tápérték 100g-ban:
Energiatartalom (Kcal/KJ) 331/1405
Fehérje 3,6g
Szénhidrát 89,4g
Ebből cukor 0,1g
Zsír 0,4g
Ebből telített zsírsavak 0,16g
Só 0,3g
Élelmi rost 1,2g
• GMO-mentes
• Búzakeményítő-mentes
• Tejmentes
• Tojásmentes
• Szójamentes
• LupinmentesUTRITION
Diós kuglóf
1. Egy nagy keverőtálban robotgéppel kb. 10 perc alatt habosra keverünk 25 dkg puha vajat 5 dkg porcukorral, 1 nagy csipet sóval és 1 vaníliarúd kikapargatott magjaival.
2. Hozzáadunk 5 tojássárgáját, ezzel is habosítjuk 8-10 percig.
3. Egy másik tálban robotgéppel habosra keverünk 5 tojásfehérjét 20 dkg cukorral.
4. A tojásfehérjehabot óvatosan a tojássárgás vajhoz forgatjuk. Rászórunk 25 dkg gluténmentes süteménylisztet, ezt is beleforgatjuk, aztán belekeverünk 10 dkg pirított, durvára tört diót.
5. A masszát kivajazott, kilisztezett kuglófformába töltjük, és 175 fokon kb. 40 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük. Csak akkor fordítjuk ki a formából, ha már langyos. Jó étvágyat hozzá!
Sokféle péksütemény, palacsinta, tésztaféle és sütemény is készíthető belőle.

További receptek, videók és sok hasznos infó: www.glutenno.hu
A Glutenno liszteket több év kutatás után alkottuk meg azért, hogy a gluténérzékenyeknek ne kelljen lemondaniuk a finom kenyér élményéről.
Keverékeink minden összetevője gondosan ellenőrzött, a gyártás és a csomagolás is szigorúan gluténmentes körülmények között történik.
Lisztkeverékeink összeállításakor fontos szempont volt, hogy élelmi rostban, vitaminokban és ásványianyagokban gazdag gluténmentes gabonákat és egyéb őrleményeket is tartalmazzanak, mert így teljes értékű ételeket lehet készíteni belőlük.
A tésztát kézzel vagy robotgéppel is könnyedén össze lehet állítani.
Kenyérsütőgépben is használható.
Száraz, hűvös helyen tartandó!

A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!