Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Elkészítési javaslat: 1. vizet és olajat adunk hozzá: az elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítjük (gáz: 4 fokozat, légkeverős: 190 ˚C). A tasak tartalmát egy tálba öntjük, majd 250ml langyos vizet és 2 ek. olajat (pl. olívaolaj) adunk hozzá. 2. gyúrni: az összetevőket egy kézi konyhagéppel kikeverjük, a tészta ragadósabb a megszokottnál ami megkívánt, így a kész tészta szaftos marad belül. 3. nyújtás: egy tepsit (ca. 35x30cm) vagy két kerek tortaformárt (kb. 28 cmӨ) olajjal kikenjük vagy sütőpapírral kibéleljük. A tésztát ételkeményítővel meghintjük és sütőpapírba tekert sodrófával kinyújtjuk. 4. rátét, fűszerezés, olajozás: a tésztát egyenletesen megkenjük paradicsompürével. Izlés szerint megrakjuk feltéttel, fűszerezzük majd olívaolajjal meghintjük. Paradicsompüré helyett lehet para-dicsomketchupot, -szószt, -szalszát vagy paszírozott paradicsomot használni. 5. sütés: a sütőben a középcső szinten kb.15-20 percig sütjük. (elektromos sütő 225˚C-ra előmelegítve, gázsütőben 4 fokozaton, légkeverősben 190 ˚C)
Alap recept: Tesztát elkészítjük, paradicsompürével bekenjük, ráteszünk friss paradicsom szeleteket (500g) és Mozarella sajt szeleteket (350g). Tengeri sóval, borssal és friss bazsalikom levelekkel fűszerezzük és olivaolajjal meghintjük.
Összetevők:
teljes rizsliszt*
kukoricakeményítő*
rizsliszt*
sütőpor (kelesztő: nátriumhidrogén karbonát, savanyító: monokálium tartrát, kukoricakeményítő*)
útifűmaghéj liszt*
rizsszirup por*
quinoa-kovász por* ( quinoa liszt*, rizsliszt*, indító kultúrák)
tengeri só
nyersnádcukor*
élesztő*
Átlagos tápérték 100g termékben:
energia 1438 kJ/339 kcal,
zsír 1,2 g, amelyből telített zsírsavak 0,3 g,
szénhidrát 75 g, amelyből cukrok 1,3 g,
rost 3,3 g,
fehérje 4,9 g,
só 2,13 g