Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A tésztát kézzel vagy robotgéppel is könnyedén össze lehet állítani.
Kenyérsütőgépben is használható.
Száraz, hűvös helyen tartandó!
Allergén anyagot tartalmaz: nem
• GMO-mentes
• Búzakeményítőmentes
• Tejmentes
• Tojásmentes
• Szójamentes
• LupinmentesUTRITION
HASZNÁLATA:
1. Keverőtálba szórunk 1 tasak gluténmentes lisztkeveréket, és elkeverünk benne 1 teáskanál szárított élesztőt, 1 teáskanál cukrot és 1 csapott teáskanál sót.
2. Egy kancsóban elhabarunk 1 tojást 2 dl vízzel és 1 evőkanál olajjal. (Tojásérzékenység esetén a tojás elhagyható).
3. Ezt a folyadékot a liszthez öntjük, és simára keverjük. Sűrű nokedlitésztát kapunk. Letakarjuk, és meleg helyen kelni hagyjuk ½–1 órán keresztül.
4. Előmelegítjük a sütőt 230 fokra. A megkelt tésztát vizes spatulával átfordítjuk egy sütőpapírral bélelt tepsire, és vizes kézzel elsimítjuk a felületét. A tetejére spatulával egy kereszt alakú bevágást készítünk, aztán a tepsit betesszük a forró sütőbe.
5. A sütő hőfokát azonnal levesszük 210 fokra, és 40-45 perc alatt megsütjük a kenyeret.
6. A ropogósra sült kenyeret áttesszük egy rácsra. Kevés hideg vízzel megspricceljük, így lesz kicsit cserepes a héja. Csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt. Jó étvágyat hozzá!
Összetevők:
burgonyakeményítő, tápiókaliszt, rizsliszt, cirokliszt, barna rizsliszt, sűrítőanyag (xantán, guarmagliszt), növényi rost, antioxidáns (aszkorbinsav)
Átlagos tápérték 100g-ban:
Energiatartalom (Kcal/KJ) 332/1409
Fehérje 3,2g
Szénhidrát 79,7g
Ebből cukor 0,1g
Zsír 0,1g
Ebből telített zsírsavak 0,1g
Só 0,9g
Élelmi rost 1,1g