Összetevők: xilit (xylitol, nyírfacukor)
A xilit tulajdonságai, előnyei:
- A xilit egy cukoralkohol, mely a gyümölcsökben , zöldségekben felfedezhető.
- A glikémiás indexe alacsony, mindössze 7-es.
- Az alacsony glikémiás indexű cukrok, mivel lassú felszívódásúak, így nem emelik drasztikusan vércukor szintünket és testünk inzulinszükségletét is csökkentik.
- Cukorbetegek is bátran fogyaszthatják.
- Felhasználhatósága igen széleskörű
- Használhatjuk teába, levesekhez, süteményekhez, lekvárokhoz, befőttekhez.
- Amennyiben még nem fogyasztottunk xilitet, hozzá kell szoktatni a szervezetünket ehhez az édesítőszerhez.Kisebb adagokkal kezdjünk, mert sokaknak hasmenést okoz az első néhány alkalommal.
- Állatoknak tilos adni!
- A xilitből egy kicsit többet kell használni, mint a kristálycukorból, ahhoz, hogy ugyanolyan édes ízt kapjunk.
- A nyírfacukor a fogápolási termékekben is jelen van, mivel a szánkban lévő baktériumok nem képesek bontani, így nem alakulnak ki a fogszuvasodást okozó savak sem