Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Az ősi irodalmi termékek közül a legkiemelkedőbb a Biblia, melyben több utalás is található az árpa kenyérként történő fogyasztásának. Ennek a mai napig létező formája a lepény.
Ezt a keveréket vékonyra kiterítve, nyújtva, forró köveken, vagy forró hamuban megszárítják, illetve sütik.
Az árpa pelyhesített formája a laposra préselt mag, melyben – hasonlóan a többi gabonafélék pelyheihez – benne található a teljes mag, minden összetevőjével együtt.
A fentebb említett keleti, vagy Közel-Keleti népeknél alapvető "kenyér" árpából készül. Ezt a terméket az árpa hűsítő hatása miatt fogyasztják.
Az árpa igen gazdag keményítőben, cukrokban, fehérjékben, vitaminokban (A, B1, B2, B5, B6, E) és ásványi anyagokban (kalcium, kálium, foszfor, szilícium, vas), nátriumban viszont szegény.
A reformtáplálkozás többek között a müzliben is felhasználja egyik összetevőként az árpapelyhet.
Összetevők:
árpa.