A só rózsaszínű, egyes kristályok pedig áttetszőek vagy fehérek.A Himalája sót gyakran használják főzéshez, mint az asztali sót is, de különböző fürdőkbe is beleteszik, hogy abban feloldódva fejtse ki a gyógyhatását.
Himalája só pozitív hatásai a teljesség igénye nélkül:
- stabilizálja a szabálytalan szívverést
- szabályozza a vérnyomást
- kiszűri a felesleges savat a test sejtjeiből, különös tekintettel az agysejtekre
- normalizálja a vércukorszintet
- növeli az idegsejtek vezetőképességét, meggyorsítja az információáramlást
- javítja a tápanyagok felszívódását a bélrendszeren keresztül
- megtisztítja a nyálkahártyát a különböző lerakódásoktól, baktériumoktól
- kitisztítja az orrmelléküregeket.
- megszünteti a tartós, száraz köhögést
- megakadályozza a köszvény és az ízületi gyulladás kialakulását
- megelőzi a visszerek kialakulását
- biztosítja a szervezet számára szükséges ásványi anyagokat és nyomelemeket
- megőrzi a szerotonin és a maletonin (neurotranszmitterek) mennyiségét
- segíti a vesét a méregtelenítésben
- segít fenntartani az izomtúnust és az izomerőt
- megállítja a felesleges nyáltermelést
- erősíti a csont szerkezetés
- megelőzi az izomgörcsöket
- szabályozza az anyagcserét.
Összetevők:
Himalája Só
Több, mint 200 millió éves,
vegyi eljárásoktól mentes, természetes só.