Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
japán "tamari" szó a "tamaru" szóból származik, aminek jelentése felhalmozódik. Eredetileg ez az a folyadék, amit a teljes értékű szójababból gyűjtenek össze a miso (lágy, sós ízű pép, ételízesítésre használják) előállítása során. A fő különbség a tamari és a shoyu között, hogy a tamari nem tartalmaz búzát. A tamari kiváló só helyettesítő és ételízesítő.
Ma, modern technológiákkal a következőképpen készül: a szójababot hőkezelik, összetörik, elkeverik, majd só és víz hozzáadása mellett fermentációs kultúrákkal oltják be. A tartályokban 6 hónapig érlelődik a készítmény, mielőtt lefejnék, pasztörizálnák és kiszerelnék.
Felhasználása: ideális saláták ízesítésére, levesek, szószok, tészták, zöldségek fűszerezéséhez.
Összetevők:
víz, szójabab*, só (10-12%) *bio gazdálkodásból
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték:
235 kJ / 56 Kcal
Zsír:
0,0 g
- amelyből telített zsírsavak:
- g
Szénhidrát:
6 g
- amelyből cukor:
6 g
Rost:
0 g
Fehérje:
10 g
Só:
12 g