A kuszkusz hántolt őröletlen, vagy durvára őrölt durumbúzából készült, berber eredetű étel. Főleg az arab gasztronómiában használják köretként, habár mára világszerte népszerűvé vált. Kukoricából, kölesből és sovány birkahúsból készül, vöröshagymával, fokhagymával, paradicsommal.
Ennél gyorsabban köret nem készíthető el:
A lapos tálba elhelyezett kuszkuszt öntsük fel annyi vízzel, hogy 1-2 ujjnyira ellepje! A vizet előzetesen 1-2 kanál olívaolajjal, sóval, fűszerekkel keverjük össze! Lefedve 20 perc után készre puhul, ekkor villával lazítsuk fel!
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 1578kJ/376kcal
Zsír: 2,2g - telített zsírsavak: 0,2g
Szénhidrát: 71,2g - ebből cukor 0,9g
Fehérje: 1,2g
Só: <0,1g