Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Összetevők: hajdina
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, foszfor, magnézium
Vitamin: B1, B2, B3, B6, E
Felhasználása: készíthető belőle kása, de köretként és levesbetétként is használható. Lisztjéből tészta, palacsinta és kenyér is készíthető (más liszttel keverve).
Elkészítése: A hántolt hajdinaszemeket egyes helyeken főzés előtt megpörkölik, ami a belőle készült ételeknek kellemes dió ízt és illatot kölcsönöz. Javasolt a hajdinát az elkészítés előtt néhány órával beáztatni, melynek hatására a szemek jelentős mértékben kb. négyszeresére dagadnak, a főzési idő pedig 20-30 percre rövidül.
Összetevők:
hajdina*
*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.
Tápanyagtartalom 100g termékben:
Energiaérték: 1402 KJ / 335 kcal
Fehérje: 12,6g
Szénhidrát: 71g
Zsír: 2,8g