Ásványi anyagok: foszfor, kálium, kalcium, vas, magnézium, nátrium
Vitamin: B1, B2, B3, B6, E
Felhasználása: köretként, desszertnek (gyümölcsrizs)
Elkészítése: jól mossuk meg a szemeket, lábasban két-, két és félszer annyi vizet öntsünk alá (egy csésze rizshez tehát két-, két és fél csésze vizet). Lassú tűzön főzzük, 30-40 percig. A főzési idő elteltével zárjuk el alatta a lángot, vagy húzzuk le az edényt, és a lábas tetejére tegyük konyharuhát, így hagyjuk tovább puhulni
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1490 kJ / 352 kcal
Zsír: 2,68 g
- amelyből telített zsírsavak: 0,54 g
Szénhidrát: 72,7 g
- amelyből cukor: 1 g
Fehérje: 7,5 g
Só: 0,01 g