
Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Elkészítés tojással és krémsajttal:
Szüksége lesz 125g vajra, 4 tojásra, 750g krémsajtra és egy fél citrom levére.
Elkészítés tejipari termék nélkül, vegán módra:
Szüksége lesz 125g margarinra, 750g szója-joghurtra vagy vaníliára és egy fél citrom levére.
1.Az alap elkészítése: Keverje össze a vajat vagy margarint a keverékkel, majd hagyja állni egy picit. Töltse bele egy nem zsíros sütőtálcába, majd nyomkodja le teljesen, utána kezdje széthúzni a masszát végig fel a sütőtálca oldalára. Morzsolódhat, de ez nem baj, hiszen a pelyhek sütéskor megszilárdulnak majd. Tipp: kanállal könnyebben le lehet nyomkodni és széthúzni az alapot.
2. A töltelék elkészítése: A tojást, sajtkrémet és citromlét egyszerűen keverje össze az alapkeverékkel. Vegán sajttorta elkészítése esetén keverje össze a szója joghurtot a citromlével és az alapkeverékkel.
3. Sütés: Töltsük meg a tálat a sajtkrémmel vagy szója-joghurttal, egyenletesen kenjük szét majd a 200°C-ra előmelegített sütőben 50-60 percig sütjük a sütő alsóbb szintjén, így nem fog megégni a torta felső rétege. Vegán torta esetén csak a kihűlése után lesz vágható állapotban.
Összetevők:
teljes kiőrlésű gluténmentes zabpehely* 47%, nyers nádcukor*, kukoricakeményítő*, fahéj*. * Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Átlagos tápérték 100g termékben:
energia 1617 kJ/382 kcal,
zsír 3,1 g, amelyből telített zsírsavak 0,5 g,
szénhidrát 80 g, amelyből cukrok 46 g,
rost 4,1 g,
fehérje 6,2 g,
só <0,01 g