Ízét 200 °C felett is megtartja, füstpontja 250 °C, s többek között emiatt előnyösen használható a háztartásokban, mert a kiterjedten használt étolajoktól eltérő módon nagyobb füstpontja miatt a sütési hőmérsékleten kevesebb égéstermék keletkezik. Használata a sütés során gazdaságos, mert más olajokhoz képest (tökmag, dió, homoktövis) fél, vagy akár egyharmad mennyiség használatával elérhető ugyanaz az eredmény, így értékesebb és sokoldalúan is felhasználható. A benne sütött ételnek kívánatos, enyhe vajszerű ízt kölcsönöz.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 3389 kJ / 824 kcal
Zsír: 91,6 g
- amelyből telített zsírsavak: 9,6 g
Szénhidrát: 0 g
- amelyből cukor: 0 g
Rost: 0 g
Fehérje: 0 g
Só: 0 g