Átvételi pont 690Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz. Igen gazdag növényi szerves savakban (almasav, ecetsav, stb), és számos értékes fitokemikáliát is hordoz. Az ásványi anyagok közül a vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom emelhető ki. Magas vitamintartalma révén általános roboráló hatású lehet. Sokan használják fogyókúrákhoz és méregtelenítő kúrákhoz. A homoktövismagban, koncentráltan találhatóak meg a hatóanyagok: az esszenciális zsírsavak (omega-3), immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok és rostok. Kiemelkedő a mag A- és E-vitamin tartalma is, amelyek erősítik antioxidáns jellegét. Mivel a homoktövis héjában és húsában együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő jelleg) jelenik meg, így előnyösebb a homoktövislé helyett a teljes gyümölcshúst elfogyasztani. Erre kínál megoldást az homoktövishús és mag őrlemény.
A termék nyers homoktövisből készül, a gyümölcshús magról való leválasztásával. A leválasztott húst kíméletesen szárítják, majd őrlik. Íze jellegzetes, homoktövisre emlékeztető, savanykás. A végtermék 50%-ban a homoktövis héját és húsát, és mintegy 50%-ban a homoktövis magjának anyagait hordozza.
Közismert, hogy a bogyós gyümölcsöknek különleges koncentráltságban előforduló vitamin és ásványi anyagai elősegíthetik az immunrendszer hatékony működését.
Fogyasztása naponta: 2-3x1 teáskanálnyi homoktövishús és mag őrleményt elkeverve müzlibe, teába, gyümölcslébe, joghurtba vagy más folyadékban. A hatást fokozhatjuk, többféle őrlemény összekeverésével (pl. szőlőhéj,-feketeszeder,-feketeribizli őrlemény).
Az őrleményeket ajánlott száraz,napfénytől védett, hűvös helyen, jól lezárva tárolni.