Natural Vitale Homoktövis bogyó őrlemény 100g

A homoktövis „titka” a benne lévő, legalább 190 biológiailag aktív anyag egymást erősítő hatása. Jelentős mennyiségben megtalálhatók a bogyókban a karotinoidok, az A-vitamin előanyagai, amelyek önmagukban is elsődleges antioxidánsok.

Natural Vitale Homoktövis bogyó őrlemény 100g

1 779 Ft/db
egységár: 17 790 Ft/kg

szállítás: 1-5 munkanap
Kosárba

Ezeken felül a B-vitamincsalád tagjai is jelen vannak a termésben: a B1-, B2-, B6-, B8- és B9-vitamin. A friss termés C-vitamin tartalma kimagasló, emellett K-, E-, F- és P-vitamint (rutint), vasat és nyomelemeket is tartalmaz. Igen gazdag növényi szerves savakban (almasav, ecetsav, stb), és számos értékes fitokemikáliát is hordoz.  Az ásványi anyagok közül a vas- és a magnéziumtartalom, a mikroelemek, nyomelemek közül a réz, a cink és a mangántartalom emelhető ki. Magas vitamintartalma révén általános roboráló hatású lehet. Sokan használják fogyókúrákhoz és méregtelenítő kúrákhoz. A homoktövismagban, koncentráltan találhatóak meg a hatóanyagok: az esszenciális zsírsavak (omega-3), immunerősítő fitokemikáliák, polifenolok, flavonoid-jellegű anyagok, ásványi anyagok és nyomelemek, valamint speciális ballasztanyagok és rostok. Kiemelkedő a mag A- és E-vitamin tartalma is, amelyek erősítik antioxidáns jellegét. Mivel a homoktövis héjában és húsában együttvéve igen komoly szinergencia (egymás hatását erősítő jelleg) jelenik meg, így előnyösebb a homoktövislé helyett a teljes gyümölcshúst elfogyasztani. Erre kínál megoldást az homoktövishús és mag őrlemény.

A termék nyers homoktövisből készül, a gyümölcshús magról való leválasztásával. A leválasztott húst kíméletesen szárítják, majd őrlik. Íze jellegzetes, homoktövisre emlékeztető, savanykás. A végtermék 50%-ban a homoktövis héját és húsát, és mintegy 50%-ban a homoktövis magjának anyagait hordozza.

Közismert, hogy a bogyós gyümölcsöknek különleges koncentráltságban előforduló vitamin és ásványi anyagai elősegíthetik az immunrendszer hatékony működését.

Fogyasztása naponta: 2-3x1 teáskanálnyi homoktövishús és mag őrleményt elkeverve müzlibe, teába, gyümölcslébe, joghurtba vagy más folyadékban.  A hatást fokozhatjuk, többféle őrlemény összekeverésével (pl. szőlőhéj,-feketeszeder,-feketeribizli őrlemény).

Az őrleményeket ajánlott száraz,napfénytől védett, hűvös helyen, jól lezárva tárolni.

A termékre vonatkozó tájékoztatás, adatközlés a termék csomagolásán alapul, a webáruház üzemeltetője ezen adatok pontosságáért felelősséget nem vállal. Kérjük a kiszállításkor történő vásárláskor tájékozódjon a termékeken szereplő információk alapján!