Átvételi pont 790Ft-tól, Ingyenes személyes átvétel!
A kókusztejet úgy állítják elő, hogy a gyümölcshúst vízzel keverik, majd ezt a keveréket egy ruhán keresztül átpasszírozzák.
Így egy tejszerű és finom folyadék keletkezik, általában kb. 15-25-os zsírtartalmú.
Felbontás után a kókusztejet azonnal le kell hűteni és néhány napon belül fel kell használni, különben megromlik. Ha ezt nem tesszük meg, akkor a kókusztej is megsavanyodik. Felhasználás előtt a kókusztejet alaposan rázzuk össze.
A kókusztejet nyersen, önmagában is fogyaszthatjuk, de teákban, kávékban a tej helyettesítője is lehet. A vegetáriánusok és a laktózérzékenyek is előszeretettel fogyasztják.
Összetevők:
kókuszdió kivonat 70%, víz, E435.
Tápanyagtartalom 100ml termékben:
Energia: 764 kJ/185 kcal
Zsír: 19g
ebből telített zsírsavak: 17g
Szénhidrát: 2g
melyből cukrok: 2g
Fehérje: 1,6g
Só: 0,05g