Krémes meggyes süti, amit nem kell sütni. :)
Hozzávalók:
Töltelékhez:
- Meggytöltelék
- 1kg magozott meggy vagy meggy befőtt
- 20dkg kristálycukor vagy eritrit
- 20dkg rizsdara
- Vaníliás töltelék
- Tejszínes réteg:
Elkészítés:
Első lépésként egy kb. 40x20-as tepsibe kirakjuk a háztartási kekszet. A meggy levet felfőzzük a cukorral illetve besűrítjük a rizsdarával. A meggyet leturmixoljuk, majd hozzáöntjük a besűrített meggyléhez. Majd ezt követően ráöntjük a kekszre és hűtőbe téve hagyjuk megkötni. A tejet illetve a vaníliás pudingot és a vanílíás cukrot összefőzzük. A vajat kihabosítjuk majd a kihűlt a pudinghoz adjuk. Ezt a krémet elterítjuk a megdermedt meggyes rétegen. A joghurtot összekeverjük a zselatinnal, majd a felvert tejszínhabhoz hozzákeverjük, ezt a tejszínhabos krémet rákenjük a pudingos rétegre és hagyjuk megkötni. Ízlés szerint díszítjük.